OWee 2020 tijdens COVID-19

Hieronder vind je informatie over het verloop van de OWee met betrekking tot de huidige coronacrisis

Klik hier voor actuele informatie en geldende maatregelen vanuit het RIVM met betrekking tot het Coronavirus

Uiteraard zal iedereen zich tijdens de OWee van 2020 nauw aan de richtlijnen van het RIVM moeten houden. Daardoor zal elke aankomend student één dag naar Delft komen, waarbij verschillende maatregelen zijn getroffen om er voor te zorgen dat iedereen op een veilige en toch leuke manier zo veel mogelijk van Delft kan ontdekken in een enkele dag. Lees hieronder meer over hoe dit in zijn gang zal gaan!

<<Let op: deze pagina zal worden geupdate naarmate het advies van de overheid verandert>>

Zal ik getest moeten worden op het COVID-19 virus voordat ik aan de OWee mag meedoen?

Nee, aankomend studenten zullen niet verplicht worden om voor aankomst bij de OWee getest te zijn of te worden op het coronavirus. Wel is het belangrijk dat als je klachten hebt, of in contact bent geweest met mensen die positief getest zijn, om toch thuis te blijven om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. 

Moet ik een mondkapje dragen tijdens de fysieke dag van de OWee?

Volgens het advies van de overheid is het (vooralsnog) niet verplicht om een mondkapje te dragen, behalve in het openbaar vervoer of wanneer het houden van 1.5 meter afstand niet mogelijk is. Daarom is ook tijdens de OWee het dragen van een mondkapje niet verplicht. Wel is het natuurlijk toegestaan om er een te dragen, indien je dat zelf wenst. 

Hoe zal er voor worden gezorgd dat ik genoeg afstand kan houden van anderen tijdens de OWee?

Om er voor te zorgen dat iedereen voldoende afstand van elkaar kan houden tijdens de fysieke dag van de OWee, zullen er maar 450 aankomende studenten per dag naar Delft komen. Daarbij wordt de groep in tweeën gesplitst, waarbij de ene helft het eerste dagdeel op de campus van de TU Delft doorbrengt, en de andere helft de dag begint in het centrum van Delft. Daarnaast zullen er in elk OWee-groepje 10 aankomend studenten zitten, en zullen mentoren er op toezien dat iedereen voldoende afstand houdt. 

Neem bij twijfel of verdere vragen omtrent het Coronavirus contact op met de organisatie via info@owee.nl.