Word ook mentor tijdens OWee 2020!

Hoe ziet de OWee er dit jaar uit?

Dit jaar is alles natuurlijk anders. Door de coronacrisis was het niet mogelijk de introductiedagen in bekende vorm te organiseren. In alternatieve vorm wordt er alsnog een ontzettend leuk en interessant programma georganiseerd! Het OWee-programma bestaat uit een driedaags digitaal programma, waarbij alle studie- en studentenverenigingen, de stad en de campus aan bod komen. Deelnemers beleven dit programma met hun 9 medestudenten, begeleid door twee mentoren! De mentoren hebben hierbij de belangrijke rol de deelnemers thuis te laten voelen in hun OWee-groepje en in Delft! Lees hieronder wat dat allemaal inhoudt. 

Naast het digitale programma, kunnen deelnemers ook deelnemen aan één fysieke OntvangstDag. Alle RIVM-richtlijnen worden hierbij gevolgd. Bij deelname aan een fysieke OntvangstDag worden deelnemers één dag uitgenodigd om naar Delft te komen om samen met hun OWee-groepje en hun mentoren de stad en de campus te ontdekken. 

Kunnen we ook mentor zijn van alleen het digitale programma of alleen het fysieke programma?

Het is dus mogelijk om mentor te worden van een OWee-groepje dat zowel het digitale programma als het fysieke programma volgt. Dan komen het groepje en hun mentoren nog één dag naar Delft. Je kan ook alleen mentor worden van een OWee-groepje dat slechts het digitale programma volgt. Beide programma's zijn op hun eigen manier erg leuk en veelzijdig. Het is niet mogelijk alleen mentor te zijn tijdens de fysieke OntvangstDag.

Wat wordt er van een mentorkoppel verwacht?

Er wordt voor beide programma's veel verwacht van de mentor. Toch is het niet nodig om de gehele dag, drie dagen lang tijdens het digitale programma, digitaal mee te doen. Tijdens digitale programmaonderdelen wordt er van de mentor verwacht dat hij of zij tijdens “groepsmomenten” (bijvoorbeeld lunch en City spel) aanwezig is en een assertieve houding heeft in het stimuleren van kennismaking. Vooral tijdens de lunch is het leiden voor kennismakingsspellen de taak van de mentor. Lees de algemene voorwaarden om te lezen wat er precies van je verwacht wordt als mentor. Voor mentor van de fysieke Ontvangstdag wordt er van de mentor verwacht zijn of haar OWee-groepje gedurende dag te begeleiden in de vele leuke programmaonderdelen.

Wat krijgen we voor ons mentorschap?

Naast een aantal super leuke dagen, ontvangt een mentor 20,- euro p.p. voor zijn of haar mentorschap voor het driedaagse digitale programma. Voor mentorschap voor zowel het driedaagse digitale programma én één fysieke OntvangstDag ontvangt een mentor 30,- euro p.p.. Daarnaast ontvangen alle mentoren een certificaat van erkenning voor hun mentorschap vanuit de TU Delft. Tijdens de fysieke OntvangstDag is de lunch en drankje voor mentoren inbegrepen.

Meer geld verdienen? Word mentor van nog een OWee groepje tijdens één extra fysieke OntvangstDag! 

Helaas komen we nog veel mentoren te kort om alle OWee groepjes te begeleiden tijdens de OWee. Daarom zouden we jullie willen vragen óók mentor te worden van een tweede OWee groepje. Je ontvangt nog een keer de mentorvergoeding van 30 euro, wanneer jullie zowel het digitale als fysieke programma begeleiden. Daarnaast mogen we jullie dan ook een bonus van 20 euro aanbieden, zodat je per persoon 50 euro extra ontvangt voor maar één extra fysieke OntvangstDag. Dit is dus 80 euro p.p. in totaal voor het begeleiden van een aantal momenten verdeeld over de drie digitale dagen én twee fysieke OntvangstDagen.

Hoe moet ik mij inschrijven?

Kijk op https://owee.nl/programma om te zien wanneer de OntvangstDag is voor jullie studie en hoe het OWee programma er nu uit ziet! Jullie kunnen je via deze link inschrijven als mentorkoppel. Je kan je via deze link inschrijven als solo-mentor. Voorafgaand aan de OWee is er een mentordag. Op deze dag worden jullie geïnstrueerd en bekend gemaakt met het nieuwe programma. Om OWee-mentor te worden, is het verplicht een dagdeel op één van de mentordagen op 10 of 11 augustus aanwezig te zijn.

De mentoreninschrijving sluit op 9 augustus.

Samenvattend:

  • OWee 2020 bestaat uit driedaags digitaal programma en één fysieke OntvangstDag per studie.
  • Jullie kunnen mentorkoppel zijn van of alleen het digitale programma of zowel het digitale programma én één fysieke OntvangstDag.
  • Tijdens het driedaagse digitale programma wordt er van de mentor verwacht altijd beschikbaar te zijn voor vragen, deelnemers aan te zetten om het programma te volgen en actief te zijn op de “groepsmomenten”: Smaak & maak Kennis met jouw studievereniging, lunch/brunch met OWee groepje en de City & Campus Quest (zie programma op owee.nl/programma). Voor de fysieke OntvangstDag begeleidt een mentorkoppel zijn of haar OWee-groepje gedurende hele dag.
  • Jullie ontvangen een vergoeding en certificaat voor jullie mentorschap